top of page

Rapp* redaktör - se hit!


Glammig artist blir intervjuad av journalist

Vi letar efter en erfaren och initiativrik medarbetare med passion och fokus på att driva affärsresultat genom engagerande och effektivt innehåll.


På Happy Content värderar vi inte bara kvalitet, utan även att kunna hålla tajta deadlines och fokus när flera uppdrag är i omlopp samtidigt. Vi vill att du kan hålla i flera processer - allt i från att göra contenplaner åt kunder, ta fram artikelidéer, lägga ut uppdrag på underleverantörer till att själv skriva artiklar, nyheter och pressmeddelanden.


Du förstår vikten av att hålla vinklar, att utmana rubriksättningar och författa rappa ingresser.


Du gillar att skriva för att engagera och få läsarna att haja till. Oftast kommer du att hantera flera uppdrag av heeelt olika karaktär samtidigt. Pressmeddelanden, personporträtt, nyhetsbrev, nyhetsartiklar, livsstilsartiklar och mycket annat. Du skriver själv men är samtidigt redaktör för andra uppdrag där du korrläser, ger feedback och ser till att innehållet håller hög kvalitet och fokus på rätt saker.


Du trivs i att vara självgående och ansvara för hela processen - du letar upp intervjupersoner, bokar intervjuer, tänker ut vinklar efter målgruppen och kollar upp fakta som är viktigt att ha koll på. Självklart skriver du riktigt bra svenska, har koll på skrivregler och korrläser texter en extra gång innan leverans.


Om du har höga ambitioner, ett starkt driv och ett affärstänk finns stora möjligheter att växa med företaget och få nya ansvarsområden.


Som van kommunikatör är du nyfiken på att lära dig om vitt skilda ämnen. Hos oss kan det vara allt ifrån hållbar energi och nya YH-utbildningar till tapettrender och olika sorters bastupanel. Du gillar att snappa upp saker och snabbt sätta dig in i nya ämnen. Du är förmodligen hyfsat allmänbildad och hänger med i vad som händer.


Hos oss kommer du att få skriva och agera redaktör för artiklar, reportage, pressmeddelanden - och även copy till annonser och kampanjer. Om du även är duktig på att fota, redigera bilder och har en känsla för det estetiska är det fantastiskt. Andra ess i rockärmen är erfarenhet av att skapa snygga, optimerade annonser på Meta, Linkedin, Instagram, Snapchat, TikTok, Google och så vidare. Har du erfarenhet av exempelvis Google Analytics, Adobe Illustrator, Indesign, videoredigeringsprogram eller andra digitala verktyg osv är det suveränt.


Happy Content är en contentbyrå med grunden i journalistik. Vi gör engagerande innehåll åt våra kunder och vår styrka är att hitta det som engagerar våra kunders målgrupper. Kanalerna kan se olika ut. Oftast gör vi artiklar, men innehållet kan även vara poddar, nyhetsbrev, pressmeddelanden, magasin eller videor. Våra kunder finns inom ganska olika branscher med helt olika målgrupper. Några av de som anlitat oss är Happy Homes, Akademi Norr, HiQ, XL-BYGG, Folkuniversitet, Aftonbladet Plus, SF Anytime, Umeå universitet, Arvidsjaurs kommun och Västerbottens handelskammare. Vi är stolta över att ha nominerats två gånger i Nordens största tävling i vår bransch, Swedish Content Awards, där vi även prisats. Vi siktar på fler stoltheter framöver.På Happy Content får du något så unikt som ett helt eget skrivbord(!), en helt egen lampa, och en helt egen stol - i ett snajsigt kontor i Skellefteås nyaste kontorsbyggnad, med utsikt som ger dig koll på bl a utryckningsfordon och eventuella köbildningar på E4. Här finns gratis kaffe, automatiska rullgardiner, danska designermöbler och en takterass med fantastiskt utsikt. Du kan stänga in dig i ljudisolerade telefonrum om du vill prata ostört. Och i kontoren bredvid finns alltid gott om sociala människor som du snabbt kommer lära känna.Vi är en liten byrå som växer och du kommer att ha goda möjligheter att utvecklas och påverka din framtid hos oss. Självklart får du friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider. Och lika viktigt för hälsan - lagom mycket jobb. Vi som jobbar här är trevliga människor som tycker att livet ska vara roligt och utmanande. Hos oss är resultatet viktigast, inte exakt när, var och hur du jobbar. Men för att bygga en gemenskap i en liten byrå vill vi att du är på plats i Skellefteå åtminstone 3 dagar per vecka.


Skriv ihop något trevligt så vi fattar varför vi ska anställa dig. Gärna tillsammans med några exempel på ditt skrivande och andra alster du är stolt över.


Skicka ditt mejl till ingela@happycontent.se


* Rapp adj.

  1. snabb, kvick, rask, flink, ferm, snar, vaken, pigg, alert, snabbtänkt, klipsk

Motsatsord

  1. långsam, maklig, trög, slö

Användarnas bidrag ösig, hurtig, snärtigKommentare


bottom of page