top of page
shutterstock_2135378221.jpg

REKRYTERA MED OSS

Ja, vi kände ändå att den här delen behövde en egen sida. För i en värld där rätt medarbetare kan göra all skillnad och det är kämpigt att rekrytera står många företag inför flera utmaningar. Både att hitta dessa talanger men också att locka dem till just er. Vi förstår att detta kan vara svårt och erbjuder en lösning som inte bara fyller era tomma stolar utan också bygger ert varumärke. Genom en kombination av genomtänkta platsannonser och engagerande Employer branding-artiklar får vi potentiella medarbetare att både upptäcka er och få en bra bild av er som arbetsgivare. 

Varför inte bara nöja sig med bara platsannonser?

Platsannonser är utan tvekan viktiga. De är ert sätt att direkt kommunicera lediga tjänster till potentiella sökande. Men i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad räcker det inte med att bara berätta att ni anställer. Talangerna söker efter mer – de vill veta varför de ska arbeta just hos er.

Det är här Employer branding-artiklar kommer in i bilden. De ger er en unik möjlighet att berätta er historia, visa upp er företagskultur och framhäva de fördelar som gör er till en attraktiv arbetsgivare. Det är inte bara en annons; det är en chans att skapa en koppling med potentiella anställda innan de ens skickar in sin ansökan.

Native Employer Branding

Ett starkt arbetsgivarvarumärke hjälper er att snabbt och effektivt attrahera rätt kandidater. Våra erfarna skribenter, de flesta med mångårig bakgrund inom nyhetsjournalistik, hjälper er att hitta en intressant, kommersiell artikel. Vi intervjuar, ställer frågor, sorterar och lyfter sedan fram det som är mest intressant att berätta om ert företag och varför man ska jobba hos er. 

Nå rätt personer
För att de du vill nå ska läsa artikeln sprider vi den i valda kanaler. Det kan vara i sociala medier, på digitala tidningssajter som DN, SvD och Aftonbladet samt lokaltidningar och branschtidningar.  På så sätt når ni ut till de som inte aktivt letar jobb på Platsbanken.

Vi styr alltid annonserna mot er målgrupp. Då vi inte är begränsade av en specifik annonsplattform hittar vi åt er målgrupp baserat på t.ex. åldersintervall, bostadsort, utbildning och intressen samt. 

Varför använda native advertising för rekrytering?
  • Högre engagemang: Native-annonser smälter in med det övriga innehållet i kanalen och känns mindre påträngande, vilket leder till högre engagemang från potentiella kandidater.

  • Bättre målgruppsanpassning: Möjlighet att rikta reklam specifikt till de yrkesverksamma du vill nå, baserat på deras intressen, bostadsort, beteenden och onlineaktiviteter.

  • Stärker arbetsgivarvarumärket: Genom att leverera värdefullt och relevant innehåll kan företag bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke som lockar talanger.

  • Kostnadseffektivt: Oftast mycket mer kostnadseffektivt jämfört med traditionella annonser då native tenderar att generera högre klickfrekvenser och engagemang.

Exempel på artiklar vi gjort:

Kund: ABB
Kund: WSP
Kund: Metso
Så hittade hon sitt drömjobb i Skellefteå - skellefteaworks.se.png
 Kund: ABB 
Kund: iTid
Exempel på artikel för employer branding

Fördelarna med en tvådelad strategi

Rekryteringskampanj

Genom att kombinera platsannonser med Employer branding-artiklar, får ni det bästa av två världar. Platsannonserna tar hand om det omedelbara behovet av att fylla specifika positioner, medan branding-artiklarna bygger ett starkare och mer engagerande varumärke över tid. Denna strategi låter er:

  • Locka talanger: Genom att aktivt bygga ert varumärke lockar ni till er personer som inte bara har rätt kompetens utan som också delar era värderingar och vision.

  • Skapa engagemang: Engagerande innehåll får potentiella sökande att känna en koppling till ert företag, vilket ökar chansen att de väljer er över konkurrenterna.

  • Maximera synlighet: Vi sprider ert budskap över flera plattformar, vilket ökar räckvidden och ser till att ni når ut till den breda massan – inte bara de aktivt sökande.

På Happy Content är vi experter på att skapa innehåll som inte bara fångar utan behåller intresset. Vi hjälper er att forma och sprida ert budskap på ett sätt som bygger ert varumärke och attraherar rätt talang. 

Vi skickar gärna mer information om du inte fått svar på alla dina frågor. Kontakta Lisa så fixar hon det pronto!

bottom of page