top of page

Work Up

Med över 13 000 unika besökare och nästan 5 minuters genomsnittlig besökstid är plattformen Work Up, för studenter och arbetsgivare i Västerbotten, en succé.

Work Up är ett pågående projekt för Västerbottens handelskammare.


Bakgrund

Ett växande problem i regionen är att många universitetsstudenter i Västerbotten flyttar iväg eller tillbaka till hemstaden efter examen. Då norra Sverige har enorma rekryteringsbehov fanns det ett behov av att väcka intresse för företag och organisationer som behöver deras kompetens, samt mötesplatser där arbetsgivare och studenter kan träffas.


Lösning

Då projektets namn var "Studenter möter arbetslivet" vill vi skapa ett nytt, enklare namn som kunde leva kvar efter projektets avslut.

Vi tog fram namn och grafisk profil för Work Up - som har flera konnotationer:

Work - som i jobb

Work up - som i att upparbeta (kontakter, jobbmöjligheter etc)

Up som i uppe i norra Sverige 


Namnet kan även användas för att addera aktiviteter och event i projektet. T.ex:

Work Up North

Work Up Knowledge

Work Up Skills

Work Up Network


Vi skapade sedan en ny webb med intressanta artiklar för universitetsstudenter i Västerbotten. Syftet är att få hitflyttade studenter och de från regionen att stanna kvar och jobba här efter avslutade studier. Vi lyfter fram intressanta karriärmöjligheter på företag som man kanske inte visste fanns och fina exempel på vad man kan jobba med efter examen.


Artiklarna har sedan spridits i sociala medier och på digitala nyhetssajter i form av native-artiklar.


Vårt mål har varit att skapa en plattform som kan finnas kvar under lång tid och även utvecklas efter nya behov.Resultat

Hittills har workup.se haft över 13 000 unika besökare!


Men det som vi räknar som en riktig framgång är att den genomsnittliga tiden man spenderar på sidan är nästan 5 minuter vilket betyder att läsarna verkligen uppskattar och vill ta del av innehållet.


Webben används även som verktyg för att lägga upp event och anmälningsformulär. Det mest populära eventet har varit den fullbokade Hållbarhetsdagen med 150 besökare.Project Gallery

bottom of page